UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція розкрила схему відкатів чиновників академії Держприкордонслужби

Корупціонери встигли отримати 58 тис. гривень відкатів.

Чиновники Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького організували корупційну "схему" на публічних закупівлях. Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

Згідно з повідомленням, чиновники за певну суму забезпечували перемогу представникам комерційних структур, які брали участь у публічних закупівлях на поставку товарів і послуг для академії. Сума хабара за перемогу на торгах становила 15% від загальної суми договору.

Встановлено, що посадові особи академії протягом листопада-грудня 2017 року отримали "відкатів" на загальну суму майже 58 тис. гривень.

У вівторок, 18 вересня, були проведені обшуки за місцем служби і проживання фігурантів справи.

Одного з учасників злочинної схеми, заступнику начальника одного з відділів академії, повідомлено про підозру у ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ розслідує 17 кримінальних проваджень, в яких фігурують чиновники "Укрзалізниці". До кримінальної відповідальності притягнуто 22 особи, з яких 16 - посадові особи "Укрзалізниці" та державних підприємств Міністерства інфраструктури України різного рангу.