UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція погрожує жорстко реагувати на спроби відновити діяльність гральних закладів

До моніторингу по країні залучено понад 700 мобільних груп.

По всій території України продовжують працювати мобільні групи Національної поліції, які моніторять дотримання норм законодавства щодо заборони функціонування будь-яких гральних закладів. Як повідомили в Нацполіції, зараз задіяно 715 мобільних груп, до складу яких входять працівники слідчих підрозділів, а також Департаменту стратегічних розслідувань.

"Будь-які спроби власників грального бізнесу поновити незаконну діяльність поліція буде припиняти та вживати відповідних заходів. Тому закликаємо спритників та осіб, що мають намір здавати в оренду приміщення під підпільні гральні заклади, не порушувати норми чинного законодавства", - заявили у відомстві.

Зараз представники органів місцевого самоврядування проводять демонтаж зовнішньої реклами гральних закладів.

Нагадаємо, що напередодні поліцейські припинили діяльність майже 5300 гральних закладів та розпочали 250 кримінальних проваджень за зайняття гральним бізнесом.

Кабінет міністрів України виключив можливість розповсюдження грального бізнесу під виглядом державних лотерей. Тепер заклади з гральними автоматами не зможуть нелегально працювати під виглядом державних лотерей, прикриваючись договорами передорученнями на розповсюдження державних миттєвих лотерей.