UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція Німеччини підтвердила загибель українця під час теракту в Берліні

Посол України в Німеччині з посиланням на німецьких правоохоронців розповів про загибель громадянина України.

Поліція Німеччини офіційно підтвердила загибель українця під час теракту в Берліні в понеділок, 19 грудня, повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник на своїй сторінці в Twitter.

"На жаль, німецька поліція офіційно підтвердила загибель громадянина України внаслідок теракту в Берліні 19 грудня цього року", - написав посол.

Раніше Андрій Мельник повідомляв про те, що серед загиблих у берлінському теракті може бути українець. Про це посол України в Німеччині повідомляв у своєму Twitter.

"Сумна новина: є велика ймовірність того, що серед загиблих у Берліні все-таки є громадянин України. Поліція закінчує ідентифікацію тіла", - зазначав посол.

Читайте також: Опубліковано відео наїзду вантажівки на різдвяний ярмарок у Берліні

Як повідомлялося раніше, увечері в понеділок, 19 грудня, близько 20 години за місцевим часом вантажівка в'їхала у натовп людей на різдвяному ярмарку біля Меморіальної церкви кайзера Вільгельма в Берліні. Вантажівка врізалася в натовп на швидкості 60-80 км/год і, давлячи людей і руйнуючи торгові намети, проїхала від 50 до 80 метрів.

Внаслідок умисного наїзду важкої вантажівки на відвідувачів берлінської різдвяного ярмарку в понеділок загинули 12 людей, поранення отримали ще 70.

Відповідальність за теракт на різдвяному ярмарку в Берліні взяла на себе "Ісламська держава".

Раніше німецькі ЗМІ повідомили про те, що в кабіні вантажівки були виявлені документи на ім'я уродженця Тунісу Ахмеда або Аніса А., якого поліція вважає головним підозрюваним.

Глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін повідомляв про те, що серед загиблих внаслідок теракту можуть бути двоє українських громадян. Посольство України очікувало від влади Німеччини результатів ДНК-експертиз.

Детальніше про теракт в Берліні читайте в матеріалі DT.UA "Трагедія на різдвяному ярмарку в Берліні: головне".