UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція Донеччини відзвітувала про кількість затриманих за рік бойовиків ОРДЛО

Понад 60 членів терористичних угруповань оголосили в розшук.

У 2017 році поліція Донецької області виявила понад 300 бойовиків російсько-терористичних формувань. 240 з них були затримані, 61 – оголошено у розшук, повідомляє Департамент комунікації обласного ГУ НП.

Протягом минулого тижня 10 членам терористичних угруповань ОРДЛО вручили повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу (створення незаконних збройних формувань або участь у їх діяльності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 8 років.

Більшість підозрюваних були виявлені у звільнених містах: Слов'янську, Костянтинівці, Бахмуті та Торецькк. Двоє затриманих – мешканці окупованих Донецька та Макіївки – були затримані під час перевірки документів при спробі перетину лінії розмежування.

Нагадаємо, 29 грудня в Міловому Луганської області співробітники СБУ затримали екс-бойовики терористичного угруповання "ЛНР", який брав участь у тортурах українських військових, взятих у заручники. Того ж дня суд заарештував його на 60 діб без права внесення застави.

За даними слідства, уродженець Луганської області з 2014 року був членом незаконних збройних формувань терористів "Рим" і "Перша козача сотня ім. Синельникова" і особистим помічником ватажків угруповання.

Крім того, він особисто брав участь у тортурах українських військових і за вказівкою російських кураторів конвоював заручників на територію РФ.

Пізніше підозрюваний виїхав на підконтрольну законному уряду територію і зареєструвався як вимушений переселенець. Його затримали під час зняття нарахованої соціальної допомоги в банкоматі.