UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поки Росія атакує Донбас, на інших фронтах їй доводиться оборонятись — британська розвідка

Водночас у Херсоні вона хоче затвердити окупаційну владу.

Поки Росія зосередилась на наступі на центральному секторі Донбасу, вона залишається в обороні на своїх флангах, вказують аналітики британської розвідки.

«На разі російські війська продовжують намагатися атакувати Сєвєродонецьк з трьох напрямків, однак українська оборона тримається. Малоймовірно, що за останні 24 години будь-яка сторона набула значних успіхів», - йдеться в повідомленні.

Водночас українські війська нещодавно досягли певних успіхів у контратаці на південно-західній Херсонщині, у тому числі відновивши позиції на східному березі річки Інгулець.

«Оскільки фронт окупованої зони простягається на понад 500 км, Росія та Україна стикаються зі схожими проблемами у підтримці лінії оборони, одночасно звільняючи боєздатні бойові підрозділи для наступальних дій», - вказують в Міноборони Британії.

Водночас в окупованій Херсонській області Росія примусово узгоджує свою адміністрацію з адміністрацією Російської Федерації, вводячи російський рубль як платіжний засіб і наймаючи російських вчителів для впровадження російської програми та мови в школах.

«Росія, швидше за все, заявлятиме про окупацію Херсона як свідчення покращення управління та рівня життя українського народу», - додають аналітики.

Читайте також: Гайдай: «У Сєвєродонецьку українські військові стримують окупантів, а в Лисичанську небезпечно навіть в центрі»

За даними Генштабу ЗСУ, на Сєвєродонецькому напрямку українські військові стримують штурм, однак бойові дії тривають. При цьому спроба наступу росіян в районі Тошківки провалилась.  Водночас через значну концентрацію сил на Донецькому напрямку, російські окупанти змушені перекидати частину військ з раніше зайнятих території півночі та півдня України.