UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поки йде війна, нам потрібен телемарафон — міністр культури

За словами Точицького, на "Єдиних новинах" немає цензури.

Національний телемарафон триватиме до кінця російсько-української війни. В інтервʼю "Голосу Америки" міністр культури Микола Точицький заявив, що формат потрібен для того, щоб робити "єдині підходи, які будуть розбивати" російську пропаганду.

Він додав, що телемарафон має нести роль освітнього характеру, де популяризуватимуть українську культуру. За його словами, "Єдині новини" можуть бути платформою, вільною від російських наративів.

Читайте також: З початку року єдиний телемарафон коштував українському бюджету 790 млн грн

Також Точицький прокоментував побоювання західних партнерів щодо обмеження свободи слова на телемарафоні. Він заявив, що "не знає" про яку цензуру йдеться. За словами міністра, він не памʼятає випадків, коли "хтось спеціально запрошував або ж не запрошував того чи іншого спікера".

"У своїй роботі я від початку спілкуюся як з більшістю у політиці, так і з меншістю. Але я сказав і буду продовжувати говорити, поки йде війна, "Єдині новини" будуть. Але ми повинні, як і в усьому, робити більш якісний продукт, щоб це було цікаво", — заявив Точицький.

Нагадаємо, народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомляв, що на наступний рік, відповідно до законопроєкту щодо держбюджету, на телемарафон заклали 1,5 млрд грн. Ще майже 80 млн виділять телеканалу "Рада".