UA / RU
Підтримати ZN.ua

Показники захворюваності на коронавірус в Україні рахуватимуть по-іншому — Степанов

«Рахуватимуть не за кількістю хворих, а за динамікою захворюваності».

Уряд планує змінити алгоритм підрахунку захворюваності на коронавірус на європейський. Про це зазначив очільник МОЗ Максим Степанов, пише пресслужба глави держави.

“Сьогодні Кабінет міністрів розгляне постанову, в якій визначені нові норми проведення карантину. Зокрема, норми карантину, які встановлені в Україні, гармонізуються з європейськими, також змінюються підходи до показників захворюваності. Так, рахуватимуть не за кількістю хворих, а за динамікою захворюваності, як це робиться в країнах Європейського Союзу”, — цитують в ОП Степанова.

На нараді також було повідомлено, за загалом складено понад 20 тис. адмінпротоколів через порушення правил адаптивного карантину, судами накладено штрафів на 7,7 млн гривень.

Читайте також: Українська вакцина від коронавірусу: чотири препарати для лікування Covid-19 проходять клінічні випробування

Минулого місяця епідеміологічна ситуація в Україні значно погіршилася, кількість нових випадків інфікування щодня зростає. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив цю тенденцію небажанням українців дотримуватися правил профілактики коронавірусу.

У МОЗ доручили лікарням готуватися до другої і третьої хвиль COVID-19, які очікуються з настанням осінніх холодів. Міністр Степанов також анонсував продовження карантину і перегляд умов чинного адаптивного.

Залежно від епідситуації, Україну поділять на «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону» зони, у кожній з них діятимуть власні правила і обмеження. Нагадаємо, карантин в Україні діє з 12 березня, перший етап послаблення обмежень розпочався 11 травня.