UA / RU
Підтримати ZN.ua

Подоляк: Відхід ЗСУ з Лисичанська — питання правильного повернення Донбасу, а не навпаки

Такий крок дозволив нашій стороні мінімізувати втрати. Згодом ці території вдасться повернути, вважає він. 

Радник голови ОП Михайло Подоляк прокоментував тимчасовий відхід ЗСУ зі своїх позицій в Лисичанську. За його словами, таке рішення слугуватиме правильному поверненню Донбасу в майбутньому. Про це Подоляк розповів під час інтерв'ю Bild

Причиною відходу стало те, що росіян сьогодні, коли на фронті артилерійські дуелі, мають багаторазову перевагу саме в далекобійній артилерії, яка є причиною 90% втрат. 

Подоляк зазначив, що в Україні якість управління військами та планування операцій значно вища, ніж у Росії. Він впевнений, що як тільки ЗСУ досягнуть відносного паритету в озброєнні, окупантів вдасться вибити з окупованих територій. 

"Проблема Росії в тому, що вона воює кількістю, а не якістю. Ми хочемо воювати якістю. Ми мінімізуємо втрати, і питання тимчасового відступу від Лисичанська та Луганської області, це питання не втрати Донбасу, а питання правильного зворотного повернення Донбасу", - розповів політик.

Читайте також: Арестович пояснив тактику ЗСУ при обороні Лисичанська та Сєвєродонецька

Нагадаємо, учора російські війська зазнали поразки під час спроби просунутися з Луганської області до Донеччини та перерізати автошлях Бахмут – Лисичанськ, що пролягає повз Білогорівку. За словами голови ОВА Сергія Гайдая, окупантам поступово дається взнаки несвоєчасне підвезення боєприпасів завдяки знищенню ЗСУ за останні два тижні кількох складів на окупованих територіях.