UA / RU
Підтримати ZN.ua

Податківці розблокували роботу найтиражнішої газети Західної України

Незважаючи на припинення тиску на видання, керівництво газети буде домагатися правової оцінки дій посадових осіб Міністерства доходів.

Всі підприємства, які забезпечують підготовку і випуск у світ газети "Експрес" у четвер відновили повноцінну роботу.

У вівторок повноцінна робота шести підприємств, які забезпечують підготовку, випуск та розповсюдження видання, була заблокована, тому що вони були позбавлені можливості реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних.

"Міністерство доходів зняло обмеження на своєму центральному сайті, які були встановлені цього понеділка - без будь-яких підстав і пояснень", - йдеться у повідомленні.

Головний редактор газети "Експрес" Ігор Починок заявив, що, незважаючи на припинення тиску на видання, газета буде домагатися правової оцінки дій посадових осіб Міністерства доходів.

"Ми припускаємо, що проти газети з метою політичного тиску був застосований інструмент, який зазвичай використовують проти підприємців як елемент оригінальної корупційної схеми: підприємцям навмисно створюють проблеми, щоб за хабар їх усунути", - зазначив він.

"За ці дні ми отримали десятки повідомлень, які підтверджують цю думку. Це спонукає нас більш ретельно вивчити цю проблему і довести справу до конкретного результату", - сказав керівник газети. !zn

Читайте також:

Міндоходів відхрестилося від звинувачень у тиску на найтиражнішу газету Західної України

Податкова заблокувала роботу найтиражнішої газети Західної України

У Держдепі США стурбовані тиском на ЗМІ в Україні