UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поблизу Мар'їнки від кулі ворожого снайпера загинув український військовий

У штабі АТО відзначають зменшення атак з боку ворога сьогодні.

Ситуація у зоні проведення АТО впродовж сьогоднішнього дня дещо стабілізувалася. Російсько-терористичні сили зменшили кількість обстрілів українських позицій.

Але поблизу Мар'їнки один український військовий загинув від кулі ворожого снайпера. Про це сьогодні повідомляють у прес-центрі штабу АТО.

"Близько 13 години від кулі ворожого снайпера загинув наш боєць неподалік Мар'їнки. Також бандити випустили 2 міни калібру 120 міліметрів по позиціях сил АТО на підступах до Широкиного.
На Донецькому напрямку під гранатометний вогонь потрапили українські опорні пункти в районі Невельського", - повідомляють у штабі.

Також зазначається, що дедалі частіше фіксуються випадки прихованої учасні російських військових у бойових діях.

"Так, нещодавно, командування так званої 3-ї окремої мотострілецької бригади, яка окупувала Горлівку, цинічно намагалось приховати загибель своїх бойовиків, які підірвались на міні під час диверсійних дій. За рішенням керівництва бригади, тіла загиблих передягнули у цивільний одяг та залишили у лісосмузі, неподалік від лінії зіткнення. Прибулим з РФ родичам було повідомлено, що загиблі особи ніколи не служили в армії "ЛНР/ДНР", а військове командування "республік" до їх загибелі непричетне", - йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО.

Раніше повідомлялося, що за 5 серпня добу в зоні АТО бойовики 31 раз порушили режим "тиші". При цьому троє українських військових отримали бойові поранення.