UA / RU
Підтримати ZN.ua

Побиття Балуха - це продовження нападів на ветеранів АТО і волонтерів, що відбуваються при новій владі - Чийгоз

Зараз Володимир Балух перебуває в реанімації.

Колишнього бранця Кремля Володимира Балуха жорстоко побила група людей, повідомив у Facebook заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз. За його словами, Балуху робили операцію.

"Те, що сталося вночі з Балухом - жорстоке побиття, групою людей - я в цьому не сумніваюся, враховуючи його кремезну статуру і силу духу, - це продовження тих нападів на атошніков, волонтерів, що відбуваються при новій владі. А ці напади, в свою чергу, продовження тих переслідувань патріотів новою владою, що почалися після виборів 2019 го року", - написав Чийгоз.

Він зазначив, що Балух ніколи і нікому не дозволить ображати Україну і українців. Чийгоз вважає, що саме ця позиція Балуха послужила причиною нападу на нього в річницю визволення політв'язнів.

"Зараз він лежить на операційному столі. Молимося все за те, щоб закінчилося благополучно", - додав Чийгоз.

У свою чергу народна депутатка Ірина Геращенко повідомила у Facebook, що Володимир Балух перебуває в реанімації.

"За попередньою інформацією, політв'язні Кремля зібралися разом, щоб привітати один одного з річницею визволення. Поряд знаходилася російськомовна компанія. Володя зробив зауваження, схоже ці люди могли потім його відстежити", - додала Геращенко.

Читайте також: Колишні бранці Кремля Балух та Карпюк працюватимуть в офісі омбудсмена

Раніше Олег Сенцов повідомив про те, що Володимира Балуха побили в ніч на 8 серпня. Спочатку він написав, що українець перебуває у важкому стані, пізніше повідомив, що його життю нічого не загрожує.

Офіс президента України вимагає від Національної поліції оперативного і повноцінного розслідування побиття Володимира Балуха. В ОПУ також просять провести ретельну перевірку всіх версій нападу на колишнього політв'язня.

Зазначимо, що Балух повернувся до України в рамках обміну утримуваними особами за формулою “35 на 35”, який відбувся 7 вересня 2019 року. Тоді окрім Балуха з російських тюрем повернулися  24 полонених моряки і 10 політв'язнів: Роман Сущенк, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов та Артур Панов.