UA / RU
Підтримати ZN.ua

По Запоріжжю вночі завдали удару тактичною авіацією: випустили 12 ракет

Удару зазнали житлові будинки, під завалами шукають людей.

© 061.ua
© 061.ua
© 061.ua
© 061.ua
© 061.ua
© 061.ua
© 061.ua
© 061.ua
© 061.ua

В ніч на неділю, 9 жовтня,  російські окупанти нанесли по Запоріжжю ракетний удар з допомогою тактичної авіації. Як повідомив вранці голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, за попередньою інформацією, літаки випустили по Запоріжжю 12 ракет.

Більшість ворожих ракет влучили в житлові багатоповерхові та приватні будинки в одному з районів Запоріжжя.  За словами Старуха, частково зруйновано 9-поверховий будинок, а також п’ять приватних будинків. Також ще близько 20-ти будинків приватного сектору та біля 50-ти багатоповерхівок були пошкоджені.

На разі достеменно  відомо про 12 загиблих, хоча вночі ця цифра була 17. Також до лікаренбь міста госпіталізовано 49 постраждалих, з них шестеро дітей. Інформація ще уточнюється.

«Під завалами можуть знаходитись люди. На місцях подій триває рятувальна операція. Вже врятовано вісім осіб. Постраждалим надається необхідна допомога», - додав Старух.

У свою чергу секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв повідомив, що  35 госпіталізованих перебувають у стані середньої тяжкості. На місцях ударів працюють рятувальні та комунальні служби.

Читайте також: У Запоріжжі з-під завалів дістали тіла 14-х загиблих

Останнім часом російські окупанти щоденно тероризують Запоріжжя масовими ракетними ударами, які призводять до знищення міста та гибелі людей.

Так, близько 5:00 ранку 6 жовтня російські військові завдали сім ракетних ударів по житлових багатоповерхових будинках Запоріжжя. Було зруйновано більше 50 будинків, у двох багатоповерхівках обвалилися цілі під’їзди, а люди опинилися під завалами. Як наслідок загинули 17 людей.

Наступного дня окупанти атакували місто дронами-камікадзе Shahed-136, а вдень спробували нанести ракетний удар, однак силам протиповітряної оборони вдалось збити ракети.