UA / RU
Підтримати ZN.ua

По всій Україні обмежуватимуть подачу електроенергії для промислових споживачів – «Укренерго»

Українців вкотре закликали економити електроенергію.

Для стабілізації енергетичної системи в Україні запровадили графік обмеження електропостачання для промислових та інших категорій споживачів, повідомили в «Укренерго». Це стосується всіх регіонів.

«Для стабілізації роботи енергосистеми Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» вимушено застосував графіки обмеження для промислових та інших категорій споживачів у всіх регіонах України. Примусові обмеження споживачів електроенергії – повністю контрольований захід, який дозволяє знизити навантаження на електромережі та дає можливість збалансувати роботу енергосистеми. Свідоме зниження споживання електроенергії, особливо в години ранкового та вечірнього піку споживання (6:00-11:00 та 17:00-23:00), зменшує ризик перевантаження в мережах та застосування обмежень споживачів», – додали в «Укренерго».

Українців закликали свідомо та ощадливо підходити до споживання електроенергії, не вмикати вмережу одночасно два або більше потужних електроприладів. Крім того, споживачів просять за можливості перенести користування деякими з них на нічний період (пральні машини, бойлери, обігрівачі тощо).

Читайте також: «Укренерго» вимушено віддало команду на тимчасове обмеження електропостачання 22 жовтня в п'яти регіонах

Нагадаємо, голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький розповів, що ситуація довкола енергосистеми України контрольована. За його словами, наразі важко уявити, аби українців могли б залишитись без світла на тижні або ж місяці.