UA / RU
Підтримати ZN.ua

По Україні оголошено штормове попередження

У зв'язку з переміщенням циклону, у південній та східній частинах країни очікується ускладнення погодних умов, пройдуть дуже сильні дощі, в окремих районах можливий мокрий сніг.

Український гідрометцентр оголосив по Україні штормове попередження.

У зв'язку з переміщенням циклону, у південній частині країни очікується ускладнення погодних умов. 30 вересня на півдні Одещини помірні дощі.

1-2 жовтня в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях та в Криму пройдуть дуже сильні дощі.

3-4 жовтня у східній частині сильні дощі, в окремих районах можливий мокрий сніг, вітер посилиться до 15-22 м/с, у Криму місцями 25-30 м/с.

На більшій частині території 1-5 жовтня холодна погода з температурою повітря на 4-10° нижче норми, вночі на поверхні грунту заморозки 1-7°, місцями у повітрі 0-4°.

Штормове попередження оголошено також по Києву та Київській області. 1-5 жовтня на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-6°, по області місцями у повітрі 0-4°.

Нагадаємо, в Україні у вересні 2013 р. випала рекордна кількість опадів - від 100 до 214 мм, що становить 2-4 місячні норми. В цілому у вересні середня температура повітря була на 1-2 градуси нижче норми. Відзначалися сильні пориви вітру. В деяких областях - грози і навіть град. На півдні пройшли сильні дощі. Спостерігалися навіть заморозки на землі.

З 5 жовтня із західних областей України почнеться потепління. Очікується температура повітря від 7-12 градусів тепла. З 7 жовтня температура повітря підвищиться по всій території України. А істотне потепління очікується з 8-10 жовтня, температура буде вище норми, і досягатиме 15-20 градусів тепла по всій території України.

За повідомленням Гідрометцентру, на початку жовтня у південних і східних областях будуть сильні дощі і холодна погода в північних областях на початку тижня. !zn

Читайте також:

Укргідрометцентр скасував бабине літо і пообіцяв заморозки

Укргідрометцентр спростував прогнози про найсуворішу зиму за сто років

Гідрометцентр очікує отримати 52 млн доларів на нове обладнання