UA / RU
Підтримати ZN.ua

По справі Гаврилюка судитимуть ще одного міліціонера

Офіцер не припинив знущання над затриманим, зазначили в ГПУ.

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно офіцера внутрішніх військ МВС України у справі про знущання з майданівця Михайла Гаврилюка.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

"17 жовтня 2014 року до Печерського районного суду міста Києва скеровано обвинувальний акт стосовно офіцера внутрішніх військ МВС України, який, виконуючи обов'язки по охороні громадського порядку, не вжив заходів щодо припинення неправомірних дій відносно потерпілого М. Гаврилюка з боку інших правоохоронців", - зазначили у ГПУ.

У відомстві нагадають, що це вже четверта службова особа, яка притягується до кримінальної відповідальності за вчинення цього резонансного злочину.

Нагадаємо, майданівця Гаврилюка під час протистояння на вулиці Грушевського в лютому захопили силовики. Обурення громадськості викликало відео, на якому міліціонери змушують чоловіка стояти голим на морозі, б'ють його та всіляко знущаються над ним.

28 травня в судовому засіданні двоє обвинувачених військовослужбовців Внутрішніх військ МВС України у цій справі повністю і беззастережно визнали свою вину у здійсненні інкримінованих їм злочинів.

"Незважаючи на це, потерпілий пробачив своїх кривдників і не наполягав на призначенні їм суворого покарання", - йдеться в повідомленні.

Судом одного з підсудних засуджено до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на один рік, другого - до двох років позбавлення волі з аналогічним випробувальним терміном. Це відповідає мірі покарання, затвердженій в угоді про примирення з потерпілим.

Окрім того, суд заборонив обом засудженим займатися правоохоронною діяльністю протягом року.