UA / RU
Підтримати ZN.ua

По Львову випустили шість крилатих ракет

Деякі з них пощастило збити.

Російські окупанти вдарили по території в районі Львівського аеропорту шістьма крилатими ракетами з акваторії Чорного моря, повідомило повітряне командування “Захід” ЗСУ.

“За попередніми даними було випущено 6 крилатих ракет, ймовірно Х-555, з акваторії  Чорного моря. Дві ракети засобами зенітних ракетних військ повітряного командування "Захід" знищені”, - повідомили в командуванні після атаки по Львову, яка сталась о 6:30 ранку п'ятниці.

Раніше мер Львова Андрій Садовий заявив, що авіаудару зазнав авіаремонтний завод.

“Від ударів його будівлі знищено. Активну роботу заводу було завчасно зупинено, тому наразі людських жертв немає. На місці працюють рятувальники та відповідні комунальні служби”, - заявив він.

Зазначимо, що це другий цілеспрямований удар по Львівській області з початку російського нападу на Україну. 13 березня атаки зазнав Миротворчий центр на Яворівському полігоні. Тоді внаслідок удару загинули близько сорока людей.

Ракета Х-555 –  неядерна крилата ракета великої дальності. Прийнята на озброєння дальньої авіації повітряних сил  Росії у 2015 р. Застосовувалася під час війни в Сирії.