UA / RU
Підтримати ZN.ua

По Авдіївці та Луганському бойовики вели вогонь із заборонених мінометів

Найбільшу кількість ворожих обстрілів зафіксовано на маріупольському напрямку.

За минулу добу члени незаконних збройних формувань 44 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, повідомляє штаб АТО.

Зокрема, на маріупольському напрямку зафіксовано 25 обстрілів. Околиці населених пунктів Павлопіль, Новотроїцьке, Широкине, Водяне, Красногорівка, Богданівка, Гнутово, Мар'їнка бойовики обстрілювали зі стрілецької зброї, гранатометів, БМП та мінометів калібру 82 мм та 120 мм. У районі Широкиного, Павлополя і Богданівки працював ворожий снайпер, а по Водяному бойовики вели вогонь з ствольної артилерії калібру 122 мм

"На луганському напрямку російсько-окупаційний контингент 14 разів з різних видів озброєння, включаючи міномети, обстріляв Новоалександрівку, Новозванівку, Кримське і Новотошковське", - йдеться в повідомленні.

На донецькому напрямку зафіксовано п'ять випадків порушення режиму припинення вогню з боку НЗФ – за Авдіївці та Луганському вівся вогонь, крім іншого озброєння, заборонених Мінськими домовленостями мінометів.Під час зустрічі "Нормандської четвірки" в ніч на 20 жовтня учасники зустрічі в Берліні погодилися з безальтернативністю Мінських домовленостей і домовилися про спільну розробки "дорожньої карти"їх реалізації. Крім того, лідери країн попередньо домовилися про продовження роботи з розведення військ на чотирьох ділянках уздовж лінії зіткнення в Донбасі. Серед цих ділянок, зокрема, буде і Дебальцеве Донецької області.