UA / RU
Підтримати ZN.ua

Плотницький збирає докази корупції керівництва "ДНР" – розвідка

Доказову базу передадуть російській кураторам.

Кількість протиріч між керівниками "ДНР" і "ЛНР" продовжує зростати в умовах зменшення фінансування Росією, повідомляють в ГУ розвідки Міноборони на своїй сторінці в Facebook.

"У відповідь на одноосібне проголошення Олександром Захарченко "Малоросії", Ігор Плотницький почав збір матеріалів про розкрадання російських фінансових надходжень керівництвом "ДНР", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що за вказівкою Плотницького "міністерство державної безпеки ЛНР" збирає доказову базу корупційних діянь в "установах ДНР" для передачі російським кураторам.

За даними розвідників, основними доказами є факти розкрадання ресурсів "програми гуманітарної допомоги населенню", яку фінансує Росія.

Згідно з інформацією "ЛНР", більшу частину коштів викрали представники "ДНР" під виглядом виплат соціальної допомоги "особам-привидам", у тому числі ветеранам Другої світової війни. У процесі цього розкрадання використовувалися документи і бази даних українських соціальних служб, захоплених у 2014 році.

Раніше повідомлялося, що у Луганській області під виглядом обшуків житлових приміщень, які проводять "правоохоронці ЛНР" у взаємодії з ФСБ РФ, здійснюються безпідставні арешти громадян. Крім того, вилучаються цінні "речові докази" - валютні заощадження, ювелірні вироби та документи на право власності.