UA / RU
Підтримати ZN.ua

Плетенчук: Знищення субмарин Росії — завдання на майбутнє. Для цього потрібні кораблі та авіація

Наразі морські сили ворога зосереджені насамперед у східній частині Чорного моря.  

Речник ВМС Дмитро Плетенчук заявив, що для знищення російських субмарин Чорноморського флоту, яке точно станеться у майбутньому, потрібні великі кораблі та авіація. Під час телемарафону він наголосив, що протягом останнього часу відбулося потужне вибування суден РФ, через що у морі агресор зараз поводиться дуже обережно. 

"Задіяні у бойових діях проти України безпосередньо були здебільшого носії крилатих ракет. Але протягом вже тривалого часу ці системи озброєння не застосовуються", — наголосив військовий, пояснивши, що зараз флот окупантів виконує два завдання — проводить охорону й оборону пунктів базування водного регіону, контроль цивільного судноплавства, а також навчання моряків.  

Зараз морські сили ворога зосереджені у східній частині Чорного моря, додав військовий. 

Читайте також: Перемога України на морі: як Київ приборкав російський флот — Foreign Affairs

Нагадаємо, в ніч на 13 вересня ЗСУ атакували Корабельну бухту у тимчасово окупованому Севастополі. Як наслідок, були пошкоджені російський великий десантний корабель "Мінськ" і підводний човен "Ростов-на-Дону". Ураження останнього експерти вже назвали історичним, адже, по-перше, в України немає технічних засобів для його ліквідації на воді, по-друге, це перший випадок, коли субмарину атакували з допомогою крилатих ракет.