UA / RU
Підтримати ZN.ua

Плато поширення коронавірусу може затягнутися – Ляшко

На сьогодні Україна не подолала коронавірусну інфекцію.

Стан плато щодо поширення коронавірусу COVID-19 в Україні може затягнутися, заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

За його словами, на цей час Україна не подолала коронавірусну інфекцію, тому будь-яке розслаблення у зв'язку з пом'якшенням карантинних заходів може призвести до оманливого відчуття безпеки.

"Це може збільшити тривалість плато, на якому ми зараз знаходимося. Будемо сподіватися, що наші карантинні обмеження, які працюють, не дозволять вже зараз допустити спалаху. Але хотів би закликати українців, щоб подивилися на статистику, на інші країни. Сьогодні ми ще не подолали коронавірусну хворобу. Треба виконувати всі протиепідемічні обмеження, які діють в країні", - пояснив Ляшко.

Про готовність української інфекційної медицини протистояти пандемії COVID-19, про штучну вентиляцію легень та інші методи кисневої терапії пацієнтів, а також про те, що з себе представляє коронавірус SARS-CoV-2, і які він несе загрози здоров'ю людини, читайте в матеріалі Сергія Жукова "Російська рулетка коронавіруса" - інтерв'ю професора-анестезіолога Володимира Корсунова ZN.UA.