UA / RU
Підтримати ZN.ua

Планують усунення Зеленського від влади: росіяни поширюють новий фейк про ЗСУ

Росіяни хочуть використати авторитет військових проти президента.

Російські пропагандисти поширюють фейк про те, що в елітних підрозділах Збройних сил України обговорюється план щодо усунення з посади президента Володимира Зеленського.

Такі повідомлення є продовження російської операції «Майдан-3», яка має на меті дестабілізувати ситуацію в Україні, повідомили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI.

Читайте також: Росіяни розганяють фейк про продаж номерів загиблих військових за 100 доларів

«Оскільки ЗСУ мають високу довіру серед українців (94% згідно з даними соціологічної служби Центру Разумкова), російські спецслужби намагаються штучно протиставити армію і політичне керівництво держави, щоб використати авторитет військових проти президента», ‒ додали у SPRAVDI.

Фактчекери нагадують, що подібні маніпуляції та вкиди були і про колишнього Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Росіяни неодноразово намагалися його дискредитувати, вигадуючи історії про «бунт військових».

Читайте також: Сирський здав Авдіївку Росії: ворожа пропаганда поширює новий фейк

Нагадаємо, російська пропаганда активно тиражувала повідомлення, що нібито Головне управління розвідки Міноборони України назвало точну дату повалення влади Володимира Зеленського. Утім у ГУР зазначили, не робили подібних заяв, а публікації з такою дезінформацією є систематичною кампанією росіян щодо дискредитації українського президента.

Також нещодавно росіяни розганяли фейк, що в Одесі ховають військових, органи яких начебто вилучили для майбутніх продажів.