UA / RU
Підтримати ZN.ua

П'ять місяців боротьби: Федоров перерахував успіхи мелітопольських партизанів

Українці змогли серйозно порушити логістику загарбників.

Мелітопольські партизани від початку повномасштабної війни пустили під ухил два бронепоїзди окупантів, знищили міст між Мелітополем і Токмаком, і добилися того, що загарбники не почуваються в безпеці на українській землі, розповів мер Іван Федоров.

«Два бронепоїзди, які їхали до Мелітополя, були спущені з колій. Спочатку один, за три тижні другий. Повністю підірвано міст між Мелітополем та Токмаком, який точно не можна відновити. Проведено низку акцій спеціально для колаборантів та гауляйтерів – ті не з'являються у публічних місцях. Ніколи», - перерахував він в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

Російські військові змогли придушити відкриті проукраїнські мітинги, але цим домоглися посилення підпільної боротьби, розповів Федоров. Серед завдань, які ставлять перед собою мелітопольські партизани:

«Вони не повинні почуватися на нашій землі вільно. І тут дуже дієві засоби морального тиску, починаючи від українського прапора в колаборанта на дверях, закінчуючи розклеюванням анкет містом», - пояснив Федоров.

Читайте також: У Мелітополі вчинили замах на "главу адміністрації Мелітопольського району"

З початку війни під окупацією встигло побувати дев’ять областей країни та Крим. У кожній із них переважна більшість місцевого населення чинила опір. У деяких містах він мав ненасильницький характер, а десь партизани навіть убивали російських солдатів та нищили й крали техніку окупантів. Про силу та сміливість простих людей читайте у статті Володимира Кіма «Українська партизанщина. Історії опору».