UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після зараження десятків медиків від одного пацієнта, маріупольську лікарню масово протестують

Всі зараження у медиків буди безсимптомні.

Майже тисячу працівників обласної лікарні інтенсивного лікування в Маріуполі, де раніше виявили зараження у 19 медиків, протестують на інфікування COVID-19. Про це заявив заступник начальника управління організації та розвитку медичної допомоги населенню Донецької ОДА Олександр Педенко на пресбрифінгу в Краматорську.

"У неділю працював лабораторний центр, і сьогодні виявлено коло осіб, які контактували з тими, хто захворів на COVID-19 і безпосередньо перебували в лікарні. Усі медичні працівники, які були на змінах, у них у всіх відбираються ПЛР-тести. Ці тести будуть направлені до лабораторії та оперативно перевірені - щоб розуміти, чи є ще у когось захворювання", - розказав Педенко.

За його словами, у всіх 19-ти заражених медиків не було симптомів захворювання. За штатним розкладом у лікарні близько тисячі співробітників, тож тепер їх усіх перевірятимуть на зараження.

Читайте також: На Харківщині через COVID-19 закривають районну лікарню

Минулої доби у Маріуполі зафіксували 22 нових випадків зараження, 19 з яких підтвердили у медиків місцевої лікарні. До медичного закладу поступив пацієнт із COVID-19, хоча й лікарня не призначалась для прийому заражених коронавірусом.

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, станом на понеділок, 27 квітня, в Україні зараження коронавірусом виявили вже у 1 749 медиків. МОЗ почало перевірку закупівель товарів медичного призначення для захисту медичних працівників. Минулого тижня міністерство розіслало відповідні запити до ОДА.

ZN.UA публікували головні тези з брифінгу Степанова про тестування, порядок в'їзду та обсервацію в Україні.