UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після захоплення Крохмального росіяни не мають передумов для подальшого успіху — експерт

Їх завдання — вихід на лівий берег річки Оскіл. 

Ексречник Генштабу полковник Владислав Селезньов вважає, що вихід ЗСУ з Крохмального у Харківській області не становить загрозу ні для міста Куп'янськ, ні для угруповання ЗСУ в районах сіл Кислівка та Котлярівка. У коментарі "РБК Україна" експерт прокоментував інформацію про перерізання в одному місці траси Р-07, запевнивши, що цей варіант не становить загроз, в тому числі через те, що Сватове вже окупували, а ця дорога не може використовуватися як рокадна. 

"По факту росіяни захопили клаптик землі 2х2 км і передумов для якогось подальшого успіху у них немає. Дорога не використовується Силами оборони, а населений пункт на п'ять-шість будинків навряд чи є фактором, що корінним чином змінить ситуацію на полі бою", - наголосив Селезньов. 

Завдання окупантів зараз — вихід на лівий берег річки Оскіл, наголосив експерт. Проте незрозуміло, як вони це зроблять, адже місяцями ворожі сили "тупцюють" біля Синьківки. 

Читайте також: У ЗСУ розповіли про мету військ РФ у Харківській області: карта

Нагадаємо, 21 січня у ЗСУ підтвердили вихід із села Крохмальне на куп'янському напрямку. Згодом начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ Володимир Фітьо констатував, що росіяни, які захопили позиції у майже повністю зруйнованому населеному пункті, перебувають там не в найкращому становищі, а Сили оборони мають можливість перейти до атакувальних дій у будь-який момент.