UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після трагедії в Броварах МВС заборонило керівникам літати на гелікоптерах – Клименко

Також спеціалісти перевіряють всі вертольоти Airbus, які є в системі.

На тлі авіакатастрофи, яка сталася в Броварах 18 січня, Міністерство внутрішніх справ України тимчасово заборонило керівництву пересуватися за допомогою гелікоптерів і розпочало перевірку всіх гвинтокрилів у своїй системі. Про це повідомив виконувач обов'язків глави МВС Ігор Клименко в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що після трагедії, внаслідок якої загинуло вище керівництво міністерства, орган повністю переглянув систему безпеки.

"Усі гелікоптери класу Airbus 225 (саме такий впав у Броварах – ред.) на даний момент перебувають на аеродромах, працюють відповідні спеціалісти. Ми перевіряємо повністю всі гелікоптери, які були в системі МВС", – розповів Клименко.

За словами в.о. міністра, процес перевірки безпечності цих транспортних засобів здійснюється разом з іноземними фахівцями. Він може зайняти ще один-два місяці.

Поки триває розслідування причин авіакатастрофи в Броварах, серед яких розглядається і можлива несправність гелікоптера, керівництву заборонили польоти.

"Звичайно, ми заборонили зараз пересуватися керівникам на гелікоптерах, тільки автомобільним транспортом, поки не буде закінчено розслідування і ми достеменно не будемо знати причини цієї авіатрощі", – зазначив Ігор Клименко.

Він додав, що з’ясування причин трагедії триватиме ще приблизно один чи два місяці.

Читайте також: Авіатроща 18 січня: у Броварах попрощалися з п’ятирічною Міланою та її мамою

"Ми чекаємо технічної експертизи. Ми зацікавлені, щоб якнайшвидше отримати всі результати цієї експертизи і, відповідно, висновок слідства. На даний момент об’єднана група слідчих працює і, я думаю, що в найближчий час Офіс генерального прокурора уже поінформує про перші результати… Коли будуть розшифровані самописці бортові, тоді ми зможемо вже більш конкретно говорити, що сталося на борту або біля борту", – пояснив в.о. глави МВС.

Клименко також розповів, що до експертизи долучилася компанія-виробник гелікоптера, який упав у Броварах, Airbus.

Нагадаємо, що внаслідок авіакатастрофи в Броварах 18 січня загинули 14 людей, серед яких одна дитина. Також загинули міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін і держсекретар Юрій Лубкович