UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після рясних опадів напередодні в Одесі заборонили купання в морі

Це для того, аби не допустити погіршення епідситуації влітку. 

Жителям Одеси та гостям міста рекомендують утриматися від купання в морі на міських пляжах. Причина в тому, що через рясні опади 12 та 13 червня в акваторію потрапила велика кількість поверхневих вод, інформує пресслужба міськради. 

"З метою недопущення погіршення епідеміологічної ситуації в літній період та профілактики захворювань, які передаються водним шляхом, Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області рекомендує тимчасово утриматися від морського водокористування до особливого розпорядження", - йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Сьогодні погоду в Україні диктуватиме циклон над Чорним морем

В Україні вже кілька тижнів йдуть дощі та зливи. Нагадаємо, що у Харкові через зливу затопило кілька доріг, а в деяких районах випав град. В окремих районах, зокрема на Холодній Горі і Павловому Полі, випав град.

За прогнозами синоптиків, перший місяць літа буде помірно теплим, в червні температура повітря не підніметься вище 25°, а підйоми температури чергуватимуться дощами. Справжня спека очікується в середині липня.

До Києва метеорологічне літо в цьогоріч прийшло 14 травня, що на три дні пізніше за середні багаторічні показники, свідчать дані Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.