UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після публікації ZN.UA МОН відреагувало на проблему університетів-переселенців

Там пообіцяли підтримати вимушено переміщені навчальні заклади.

Сьогодні ZN.UA публікувало новину про те, що Таврійський національний університет імені В. Вернадського не може об'єднатися з Донецькою державною музичною академією імені С. Прокоф’єва через борги перед податковою в тимчасово окупованому Донецьку. Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет через кілька годин після публікації на своєму Телеграм-каналі прокоментував ситуацію, назвавши її неприйнятною. 

"Міністерство освіти і науки України завжди захищатиме право на освіту осіб, які навчаються в переміщених університетах з тимчасово окупованих територій України. Зокрема, йдеться про ситуацію довкола Донецької державної музичної академії імені Сергія Прокоф’єва, яка намагається об’єднатися з Таврійським національним університетом імені В. І. Вернадського", - пише міністр. 

На його думку, ця ситуація є неприйнятному, позаяк державному закладу вищої освіти України для розв'язання певних питань пропонують звернутися до "органів влади" на тимчасово окупованих територіях. 

"Переконаний, вимушено переміщені університети з тимчасово окупованих Криму та Донбасу мають отримувати максимальну підтримку з боку всіх органів державної влади України. Міністерство освіти і науки відстоюватиме у своїх діях саме такий підхід, тому що всі заклади вищої освіти України виховують інтелектуальну, наукову й творчу еліту для розбудови нашої держави", - зауважив глава МОН. 

Шкарлет пообіцяв, що за участі представників ДПСУ вже найближчим часом буде обговорено цю проблему. 

Читайте також: У НАЗЯВО прокоментували ZN.UA рішення суду щодо перевірки робіт Шкарлета на плагіат

Нагадаємо, майже три роки керівництво Таврійського національного університету імені В. Вернадського, який був евакуйований з Криму на підконтрольні українській владі території, намагається об'єднатися з Донецькою державною музичною академією імені С. Прокоф’єва. Однак завершити процедуру не вдається через ніби-то борг музичної академії   перед податковою в тимчасово окупованому Донецьку.