UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після обстрілу Харкова в місті знову зникло світло та зупинився транспорт

Внаслідок потрапляння російських ракет по центру одна людина загинула, ще четверо поранені.

Внаслідок обстрілу російськими окупантами Харкова вдень 12 вересня в місті знову зникли електропостачання, припинено подачу води та зупинено рух громадського транспорту, повідомив міський голова Ігор Терехов.

«Повторюється ситуація вчорашнього вечора. Через обстріл виведено з ладу об'єкти критичної інфраструктури, внаслідок чого в Харкові пропало світло та припинено водопостачання», - зазначив він.

У свою чергу адміністація Харківського метрополітену повідомила, що в місті з технічних причин тимчасово припинено рух лініями метро.

Як виглядає Харківський метрополітен після відключення електронергії у місті. Відео Суспільного

За даними міської влади  енергетики, рятувальники та комунальники працюють над усуненням наслідків обстрілів.

Масовий обстріл Харкова російськими військами стався близько 13:30 у понеділок. Ворожі ракети поцілили по Основ'янському та Київському районах в центрі Харкова.

За даними голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова одна людина загинула, ще чотири отримали поранення.

Читайте також: В Харківській області ЗСУ вийшли до кордону з Росією

Нагадаємо, ввечері 11 вересня Росія здійснила черговий ракетний удар по Україні, випустивши 11 крилатих ракет з Каспійського моря. Дев'ять з них ліквідувала наша ППО та Повітряні сили ЗСУ, дві інші влучили в об'єкти критичної інфраструктури - по Харківській та Кременчуцькій ТЕС. Внаслідок цього без світла, води й тепла на кілька годин залишилися населені пункти Полтавської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Донецької областей. Станом на ранок понеділка більшість пошкоджень вдалось ліквідувати, а електропостачання в Харківській області відновили на 80%.