UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після 43-денного страйку гірники з Кривого Рогу вийшли з-під землі

"Їх намагалися зламати , розтоптати їхню честь та гідність, але вони піднялися нескореними!"

Після 43 днів страйку, який тривав на шахті "Жовтнева" Криворізького залізорудного комбінату, гірники вийшли з-під землі. Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Ми всі довго чекали на ранок, коли новини з КЗРК будуть такими. Коли протестувальники будуть вдома. Їх намагалися зламати , розтоптати їхню честь та гідність, але вони піднялися нескореними!" - написав Волинець. 

?‼️ Ми всі довго чекали на ранок, коли новини з КЗРК будуть такими. Коли протестувальники будуть вдома. Їх намагалися зламати , розтоптати їхню честь та гідність, але вони піднялися нескореними!

Опубликовано Михайло Волинець Четверг, 15 октября 2020 г.

Читайте також: Страйк шахтарів у Кривбасі: На поверхню піднялися гірники "Батьківщини"

7 вересня на Криворізькому залізорудному комбінаті (КЖК) в Дніпропетровській області гірники шахти "Батьківщина" почали підземний страйк, підтримавши колег з шахти "Жовтнева". А 8 вересня до них приєдналися колеги з шахт "Гвардійська", "Тернівська".

10 вересня гірники не прийняли пропозиції адміністрації КЖК про підвищення зарплат поверховий робочим на 20% і на 10% підземним і продовжують наполягати на своїх вимогах. Шахтарі вимагають підвищення на першому етапі мінімум на 45%, так як зарплата була на одному рівні близько трьох років. 23 вересня вони озвучили компромісні вимоги - підвищення до 30%, однак адміністрація не пішла на поступки.