UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пішов з життя академік Юрій Левенець

На 53-му році життя помер історик і політолог, академік Національної академії наук України Юрій Левенець. Президент України Віктор Янукович висловив співчуття у зв'язку зі смертю.

У вівторок, 8 жовтня на 53-му році життя помер відомий академік Юрій Левенець. Похорони відбудуться в четвер, 10 жовтня, орієнтовно о 13.00 на Байковому кладовищі в Києві. О 9.00 відбудеться відспівування у Свято-Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Церемонія прощання буде проходити в Інституті політичних і етнонаціональних досліджень, а також у Національній академії наук України.

Юрій Левенець народився 1961 року в Бугуруслані Оренбурзької області. Український історик і політолог, фахівець в області етнополітології, академік Національної академії наук України (2009), доктор політичних наук (2001). З 2006 року-директор Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України.

Сфера наукових інтересів - сучасні теоретико-методологічні підходи до дослідження політичних і соціальних систем, політичні і виборчі технології, історія політичної думки і т.д.

Президент України Віктор Янукович висловив співчуття у зв'язку зі смертю академіка.

"З глибокою скорботою прийняв страшну звістку про смерть Юрія Анатолійовича Левенця. Це була особлива, повна життєвих сил і оптимізму людина. Щирий і чуйний батько, люблячий чоловік, видатний вчений, що зробив значний внесок у розвиток вітчизняної етнополітичної та історичної науки, піднімаючи її на якісно новий рівень", - йдеться у співчутті, опублікованому на офіційному сайті глави держави.

"У пам'яті всіх, хто знав і працював разом з Юрієм Анатолійовичем, він залишиться вірним товаришем і другом, мудрим і досвідченим керівником, який віддавав усі свої сили своєму народові та українській державі і так багато ще міг зробити для неї", - підкреслив президент. !zn

Читайте також:

Помер знаменитий режисер Петро Тодоровський

Помер режисер Олексій Герман-старший

Помер колишній глава МЗС Геннадій Удовенко

Помер "батько" "Газпрому" Рем Вяхірєв