UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пил з Каспію не відступає, в Києві знову погіршилось повітря

Індекс забрудненості високий у всіх частинах міста.  

В Києві та околицях вранці у четвер, 3 жовтня, знову погіршився рівень якості повітря. Як повідомив Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА, в повітрі столиці зафіксовано підвищення концентрації зважених частинок (пилу).

«Ймовірною причиною тимчасового погіршення стану повітря є пожежі в екосистемі Київської області та транскордонний вплив», - зазначилив в адміністрації та додали, що йдеться про пилові потоки  з Каспійської низовини, які в тому числі досягли території України.

На київських стаціонарних пунктах моніторингу атмосферного повітря спостерігаються доволі високі показники забрудненості повітря:

Що нижчий показник CAQI, то краща якість повітря.

До поліпшення ситуації жителям міста рекомендують:

Читайте також: В Україну 27-28 травня насувається нова пилова буря з Середньої Азії – синоптик 

Український гідрометеорологічний центр прогнозує сьогожні в Києві погоду з мінливою хмарністю, без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с, температура вночі близько 10°, вдень 21-23°.

Як зазначали в Укргідрометеоцентрі, пил з Каспійського регіону потрапив в Україну вранці 30 вересня та  поширюється на територію країни. Водночас з півночі в Україну прийшов запах диму через пожежі в екосистемі та додаткові потоки повітря. Синоптики прогнозують, що ситуація в країні покращиться не раніше 5 жовтня.