UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пікнік не на часі: прогноз погоди на 30 травня

Після дощів та гроз по всій території України, температура повітря опуститься на 3-5°.

Погода наприкінці травня не тішитиме  українців теплом та сонцем, свідчить прогноз Українського гідрометцентру на неділю, 30 травня.

«В останні дні травня погода в Україні буде вологою та прохолодною. Періодичні короткочасні дощі з грозами спостерігатимуться практично по всій території країни», - наголошують синоптики.

У неділю похолоднішає в усіх регіонах України, температура повітря опуститься на 3-5°. У більшості областей пройдуть невеликі та помірні дощі, місцями можливі грози.

На заході та півночі повітря вдень прогріється до 15-19°, на півдні та сході – до 21-25°. Вночі температура повітря на сході опуститься до 12°, на заході буде холодніше, стовпчики термометрів покажуть 10° вище нуля. Вітер змінних напрямків, 7-12 м/с.

На Київщині у неділю помірно дощитиме, температура вночі 10-12°, вдень 16-18°. Вітер переважно північно-східний, 5-10 м/с. У столиці, за прогнозами синоптиків, сьогодні дощитиме весь день.

Читайте також: Похолодання і дощі: сякою буде погода в День Києва

За прогнозами синоптиків, перший місяць літа буде помірно теплим, в червні температура повітря не підніметься вище 25°, а підйоми температури чергуватимуться дощами. Справжня спека очікується в середині липня.

До Києва метеорологічне літо в цьогоріч прийшло 14 травня, що на три дні пізніше за середні багаторічні показники, свідчать дані Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.