UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підвищені доплати у вересні отримають не всі медики

До кінця місяця доплати отримають 500 закладів охорони здоров'я, інші ще не уклали договори.

Не всім медикам можуть виплатити підвищені зарплати у вересні з тієї причини, що дуже мало лікарень уклали угоди з Національною службою здоров'я України (НСЗУ) для отримання доплат. Про це повідомив президент Володимир Зеленський, передає Офіс президента.

"Уже кінець місяця, і медпрацівники через кілька днів повинні отримувати зарплати, а, згідно з даними, які я отримав, договорів про доплату медикам підписано менш ніж на чверть від поданих заявок. Залишається відкритим питання і щодо забезпечення понад 80% ліжок киснем для хворих COVID -19. Всі ці питання повинні бути вирішені", - повідомив він.

У свою чергу прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що доплати тим лікарням, які уклали договори з НСЗУ, почали проводити з 25 вересня. Протягом наступних двох днів 500 закладів охорони здоров'я отримають кошти. При цьому більше 200 закладів досі не подали пропозиції про укладення договору з НСЗУ, що унеможливлює своєчасну виплату доплат медичним працівникам.

Читайте також: Понад 30% українців вважають, що найбільше зусиль для стримування пандемії коронавірусу доклали медики – опитування

Як повідомлялося, у вересні-грудні 2020 року в Кабміні пообіцяли здійснити такі доплати : лікарям - 3561 гривню на місяць; фахівцям з базовою вищою та неповною вищою медичною освітою - 2361 гривню; молодшому медперсоналу - 1181 гривню. На ці цілі передбачено 6 мільярдів гривень.

Як писало ZN.UA, за рік в Україні змінилося троє міністрів охорони здоров'я, однак кожен новий ставав джерелом все більш епічних фейлів. Детальніше читайте в статті Алли Котляр "Міністр" здравоохренения »".