UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підтримувані Росією бойовики шість разів порушили режим припинення вогню

Один український військовослужбовець отримав поранення.

Підтримувані Росією бойовики терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР" шість порушили режим припинення вогню, один український військовослужбовець отримав поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

"31 січня російські окупаційні війська шість разів порушили режим припинення вогню. У двох обстрілах противник застосовував заборонене Мінськими домовленостями озброєння... Внаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення", – йдеться в повідомленні.

Бойовики використовували заборонене Мінськими угодами озброєння.

"У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" обстріли позицій наших захисників велися:
двічі з мінометів калібру 82 мм., БМП-2, великокаліберних кулеметів та гранатометів – в районі селища Піски", – зазначили в штабі ООС.

Також обстрілу мінометів калібру 82 мм. і гранатометів, автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів піддалися населені пункти Кряківка і Кримське, а зі стрілецької зброї – хутір Вільний та Станиця Луганська.

"Протягом поточної доби ворог вогонь не відкривав" – повідомили в штабі ООС.

За даними української розвідки, 31 січня, одного бойовика ліквідовано, двоє отримали поранення.

Раніше повідомлялося, що в районі ООС запрацювали перші підрозділи медичної евакуації. Відповідні екіпажі сформували на базі військово-медичного закладу ВСУ.