UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підтримувані Росією бойовики п'ять разів порушили режим припинення вогню

За минулу добу жоден український військовослужбовець не отримав поранення.

За минулу добу, 2 січня, підтримувані Росією бойовики "ДНР" і "ЛНР" п'ять разів порушили режим припинення вогню. Випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами, не зафіксовано. Про це повідомляє штаб Операції об'єднаних сил.

"Опорні пункти наших військ були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі хутора Вільний населеного пункту Станиця Луганська на Луганському напрямку, а також поблизу селища Опитне на Донецькому напрямку та населеного пункту Водяне на Маріупольському напрямку", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Зазначається, що жоден український військовослужбовець не постраждав за минулу добу.

За даними розвідки, через необережне поводження зі зброєю один окупант загинув і троє отримали поранення.

В зоні проведення операції Об'єднаних сил з 00:01 суботи, 29 грудня, діє "різдвяне перемир'я". Його запровадження було узгоджено в ході скайп-конференції Тристоронньої контактної групи 27 грудня. Російські окупаційні війська порушили перемир у перший же день.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".