UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підтримувані Росією бойовики 13 разів порушили режим припинення вогню

Поранений один український військовослужбовець.

За минулу добу підтримувані Росією бойовики 13 разів порушили режим припинення вогню. В результаті обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення. За даними розвідки, троє бойовиків загинули. Про це повідомляє штаб Операції об'єднаних сил в Facebook.

"17 січня російські окупаційні війська 13 разів порушили режим припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

Штаб ООС повідомив, що у смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Північ" противник обстріляв з протитанкового ракетного комплексу, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї позиції поблизу населеного пункту Південне та з мінометів калібру 82 мм., стрілецької зброї позиції наших військ в районі населеного пункту Кримське.

Також в смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Схід" злочинці обстріляли позиції українських військових в районі населеного пункту Піски, біля населеного пункту Невельське і поблизу селища Водяне.

Крім того бойовики вели вогонь по військовослужбовцях ВСУ з гранатометів поблизу селища Славне та з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі населеного пункту Красногорівка, а також з гранатометів та великокаліберних кулеметів поблизу селища Опитне.

"Підрозділи Об'єднаних сил у відповідь на провокації противника застосовували чергові вогневі засоби", - зазначили у штабі.

За даними української розвідки, 17 січня, три бойовика загинуло.

"Протягом поточної доби ворог вогонь не відкривав", – додали в прес-центрі штабу ООС.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".