UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підрив притулку для тварин у Києві: Поліція відкрила справу і хоче додати ще одну статтю

Правоохоронці повідомили про загибель семи котиків.

Правоохоронці Києва відкрила кримінальну справу через пожежу у притулку для тварин у Голосіївському районі столиці. У Нацполіції зазначили, що внаслідок пожежі сім котів загинули, десятки тварин доправили до ветеринарних клінік з опіками.

«Слідчі дії тривають… Відомо, що за вказаною адресою волонтери самостійно звели притулок для котів. Місцеві жителі опікувались тваринами та наглядали за ними. Попередньо встановлено, що у притулку перебувало близько 60 котів, 7 з яких загинули внаслідок пожежі, інші з опіками доставлені у ветеринарну клініку», – зазначили у столичній поліції.

Правоохоронці відкрили справу за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна, що спричинило тяжкі наслідки). Також зараз вирішується питання про внесення даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами).

Правоохоронці звернулися до громадян, які мають інформацію про обставини пожежі, та закликали повідомити їх за телефоном чергової частини Голосіївського управління поліції 063 445 79 73 або на спецлінію 102.

Читайте також: Бася чекала понад два тижні: зі зруйнованого російською ракетою будинку в Дніпрі врятували кішку

В ніч проти 24 вересня, близько опівночі, у Києві на Теремках нелюди підірвали облаштований будинок для котиків, так звану «Котобазу». Це точка для годування, лікування, допомоги бездомним котам. Так визначене призначення цього неофіційного притулку на його сторінці у Facebook. Жінка, яка опікувалася тваринами, раніше повідомляла про погрози і писала заяву в поліцію. Будинок для котиків був розташований у дворі будинку за адресою Заболотного, 76а.