UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обстріли касетними боєприпасами та підрив мостів – огляд ситуації на фронті від ОК “Південь”

Російські снаряди розривалися просто у дворах, нищили господарчі споруди, гаражі містян.

Рашисти здійснили підрив мостів через річку Інгулець в районі села Давидів Брід та Великої Олександрівки на Херсонщині. Шукаючи шляхів протидії контрнаступу ЗСУ, росіяни не соромляться також скористатися й обстрілами цивільних районів касетними боєприпасами. Останні забезпечують більш широке охоплення території смертоносними суббоєприпасами. Ситуацію в південній операційній зоні деталізує ОК “Південь”.

“Снаряди розривалися просто у дворі багатоквартирних будинків, нищили господарчі споруди, гаражі містян, пошкодили мережу електропостачання. В багатьох будинках вибиті шибки. Декілька снарядів розірвалися на городах приватних домогосподарств. Жертв та постраждалих немає”, – зазначають у відомстві про вчорашні обстріли з реактивних систем залпового вогню «Торнадо-С» та гармат ствольної далекобійної артилерії "Піон".

Нагадаємо, у травні українські захисники знищили російську крилату ракету типу "Х", спрямовану на Одесу.Окупанти завдали  ракетного удару 16 травня. Внаслідок обстрілу отримали поранення двоє дорослих та дитина.