UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підполковника СБУ судитимуть за незаконне прослуховування телефонів

За даними слідства, за свої «послуги» СБУшник отримав 25 тисяч гривень.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо підполковника Служби безпеки України. Співробітникові одного з регіональних управлінь СБУ інкримінують незаконне прослуховування телефонних розмов, повідомили в Офісі генпрокурора в середу, 26 серпня.

За даними слідства, СБУшник неодноразово порушував таємницю телефонних розмов. На підставі підроблених документів незаконно отримував інформацію про телефонні з'єднання і розмов абонентів мобільного зв'язку. Цю інформацію він передавав третім особам за гроші. Правоохоронці задокументували отримання підозрюваним 25 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Підполковника обвинувачують у порушенні ч. 2 ст. 163 (порушення таємниці телефонних розмов), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу.

Читайте також: Поліція відкрила кримінальне провадження по факту прослуховування журналіста «Схем»

Нагадаємо, в червні відставному майору Держприкордонслужби звинувачення в спробі продажу інформації з обмеженим доступом.

За даними слідства, підозрюваний намагався продати інформацію слідчому Національної поліції. Дані з інформаційно-телекоммунакаціонной системи прикордонного контролю «Гарт-1» відставникові поставляв діючий заступник начальника одного з прикордонних загонів ДПСУ, якому той обіцяв гроші.