UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підозрюваного у держзраді екс-начальника контррозвідки СБУ звільнили з-під варти

Володимир Бік, який під час Евромайдана активно контактував з ФСБ, майже три роки провів у СІЗО.

Шевченківський районний суд Києва в п'ятницю, 13 жовтня, пом'якшив міру запобіжного заходу колишньому начальнику департаменту контррозвідки СБУ Володимиру Біку, якого підозрюють у державній зраді. Біка випустили з СІЗО і відправили під цілодобовий домашній арешт.

"Суд задовольнив клопотання адвоката Рибіна і змінив запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт", - повідомив на своїй сторінці у Facebook Володимир Рибін – батько адвоката Валентина Рибіна, який також захищає "беркутівців", підозрюваних у вбивстві евромайдановцев, фігурантів справи "2 травня" в Одесі, а також представляв у суді інтереси затриманих у Донбасі ГРУшников.

Рибін опублікував фото звільненого з-під варти Біка.

Екс-начальника департаменту контррозвідки СБУ Володимира Біка заарештували в листопаді 2014 року за підозрою в державній зраді.

За даними слідства, восени 2013 – взимку 2014 року екс-голова СБУ Володимир Якименко, його перший заступник Володимир Тоцький, начальник департаменту захисту національної державності Сергій Ганжа і начальник департаменту контррозвідки Володимир Бік організували через сервери Центру інформаційної безпеки ФСБ Росії завантаження в інтернет відеоматеріалів, які дискредитували Євромайдан.

У листопаді 2016 року 20 співробітників ФСБ, з якими контактувало екс-керівництво СБУ, ГПУ оголосила в розшук.