UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підозрюваний у розкраданнях заступник мера Дніпра так і не потрапив до СІЗО

Відразу після засідання суду за Михайла Лисенка внесли заставу, після чого він був негайно звільнений.

Заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко, якого звинуватили у розкраданні з державного бюджету під час ремонту мосту у місті, так і не потрапив до СІЗО після того, як його засудили до взяття під варту з можливістю застави – 600 тисяч гривень за нього сплатили відразу після обрання запобіжного заходу, повідомляє ТСН.

Лисенка розшукували з вересня, проте на всі запитання правоохоронців дніпровські чиновники розводили руками – офіційно заступник мера був у відрядженні, а потім у відпустці.

Читайте також: Міст через Дніпро в Запоріжжі будуватимуть китайці

Як повідомлялося, 25 жовтня в аеропорту Харкова прикордонники затримали Михайла Лисенка – заступника мера Дніпра Бориса Філатова. Він прибув в Україну рейсом зі Стамбула.

Нагадаємо, 12 липня Володимир Зеленський заявив, що міський голова Дніпра Борис Філатов повинен завершити якісний ремонт Нового мосту до Дня міста – 14 вересня, інакше мер має піти у відставку. З цього приводу мер та президент уклали парі. Міст був зданий достроково – 7 вересня.

Тим часом у Нацполіції спільно з прокуратурою Дніпропетровської області заявили про те, що було викрито злочинну схему розкрадання бюджетних коштів Дніпра у сумі 29,5 млн грн під час ремонту мосту. 13 вересня було проведено низку обшуків в приміщеннях Дніпровської міськради, офісних приміщеннях суб'єктів господарювання та за місцем проживання фігурантів справи. Сімом особам повідомили про підозру, зокрема заступнику мера.