UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підозру в розкраданні отримав високопосадовець ДП "Ліси України"

Його підозрюють у розтраті 15 млн грн.

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру ексдиректору ДП "Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство "Камінь-Каширськагроліс". Зараз чоловік керує Південним лісовим офісом ДП "Ліси України". Його підозрюють у розкраданні державних коштів, повідомляє пресслужба ДБР.

Правоохоронці під час слідства встановили, що протягом кількох років посадовець у змові з головним бухгалтером ДП необґрунтовано перерахував понад 15 млн гривень бізнесменам. Вони мали надавати послуги з ремонту транспортних засобів, займатися автоперевезення, ремонтом приміщень, вивозом сміття, відвантаженням лісопродукції тощо. Але послуги насправді не надавалися, оскільки частина договорів були фіктивними.

Читайте також: ДБР затримало колаборанта у Харківській області: незаконно вирубував ліси для потреб окупантів

Експертиза підтвердила 15 млн грн необґрунтованих перерахувань. Високопосадовець отримав підозру у розтраті чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб. Відповідальність передбачена ч. 5 ст. 191 КК України.

Посадовцю загрожує до 12 років перебування за ґратами з конфіскацією майна. Правоохоронці вирішують питання обрання запобіжного заходу фігуранту у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від посади. 

Нагадуємо, на Закарпатті викрили схему масштабного розкрадання на бронежилетах.