UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підозру отримав ексдиректор аеропорту "Ужгород"

Йому інкримінують службову недбалість.

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури підозру отримали колишній директор аеропорту "Ужгород" у службовій недбалості та керівник підрядного товариства у  заволодінні бюджетними коштами та службовому підробленні. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Як виявило слідство, комунальне підприємство та підрядне товариство уклали договір на виконання реконструкції світлосигнальної системи аеродрому і системи її електропостачання. Загальна вартість проєкту становила майже 79 млн грн.

Під час будівництва підрядник за завищеною вартістю придбав спецобладнання, яке не відповідало вказаним у документації вимогам. При цьому вніс неправдиві дані до акту вартості вмонтованого устаткування. Чинний на той час керівник летовища погодив підроблений документ.

Читайте також: Ще трьом учасникам схеми розкрадання на будівництві Подільського мосту повідомили про підозру

Внаслідок таких дій збитки державному бюджету склали 7,5 млн грн. Наразі підозрюваним обрали запобіжні заходи та арештували їхнє майно. Ексдиректору інкримінують ч. 2 ст. 367 КК України, а керівнику підрядного товариства ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

Нагадуємо, підозру отримав директор КП "Спецжитлофонд" за службову недбалість під час будівництва житлового будинку в Києві.