UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підозру отримала прокремлівська пропагандистка, яка розганяла релігійну ненависть під час сутичок біля Лаври

Жінка публічно також виправдовувала агресію РФ та називала війну "громадянським конфліктом".

Служба безпеки України повідомила про підозру блогерці-пропагандистці, яка підбурювала до сутичок та релігійної ворожнечі під час масових акцій у Києво-Печерській лаврі наприкінці березня і на початку квітня 2023 року. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Правоохоронці встановили, що жінка брала активну участь у провокаціях біля Лаври, публічно заперечувала збройну агресію РФ і провокувала релігійну ненависть. З-поміж іншого, пропагандистка поширювала у соцмережах власні відео, в яких провокувала та закликала людей чинити спротив законним діям правоохоронців та ображала релігійні почуття українців.  

Читайте також: У Києві СБУ затримала двох жінок, які працювали на російського пропагандиста 

На своїй сторінці у Facebook блогерка називала війну в Україні "внутрішнім громадянським конфліктом" та постила псевдопрогнози про "невідворотність" захоплення всієї території України та робила спроби дискредитації ЗСУ.  

Так її дописи підхоплювали пропагандистські телеканали РФ, які видавали інформацію пропагандистки як позицію пересічних громадян. Експертиза підтвердила підривний характер діяльності жінки на користь РФ.  

СБУ повідомила їй про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Відповідальність передбачена за виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії РФ проти України. Правоохоронцями вирішується питання обрання їй запобіжного заходу. Блогерці загрожує ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадуємо, СБУ у Києві затримала російського агента-коригувальника, який допомагав окупантам готувати новий обстріл Києва.