Кожного року навесні християни відзначають свято Воскресіння Христового. Великдень є одним з найважливіших свят для вірян. Традиційно на свято заведено пекти паски, робити крашанки та освячувати у церкві великодні кошики.
Читайте також: Великодній кошик: які продукти зростуть у ціни на 5-7%
Секрети приготування смачної паски
Щоб спекти смачну та ніжну паску, необхідно дотримуватися таких рекомендацій:
- Під час приготування дріжжового тіста для пасок не можна шуміти та лихословити. У кімнаті, де воно підходитиме, повинна бути однакова температура і, найголовніше, тихо.
- Всі інгредієнти для паски повинні бути кімнатної температури, тому їх краще заздалегідь дістати з холодильника.
- Борошно треба просіяти декілька разів, щоб паски вийшли повітряними.
- Миску з опарою краще поставити у теплу воду, щоб вона добре піднялася.
- Довго вимішувати тісто, щоб воно не було забитим та легко відставало від рук.
- Щоб паски були ароматними, необхідно додати ваніль, мускатний горіх, ром або коньяк. Слід зазначити, що ром або коньяк допомагає зберегти паски свіжими довше.
- Для того, щоб паска добре пропеклася, у неї перед випіканням можна встромити довгу дерев’яну шпажку.
- Коли паски вже стоять у духовці та печуться, її не можна відкривати.
- Наносити глазур треба на охолоджені паски, щоб вона не потріскалася.
- Для отримання пасок жовтого кольору, необхідно використовувати домашні яйця. Якщо їх нема, то можна жовтки накрити харчовою плівкою та поставити у холодильник на дві години.
Раніше ми писали, як пофарбувати яйця на Великдень та зробити «мармурові» крашанки.