UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під суд за те, що вийшла викинути сміття без паспорта

На мешканку Мелітополя склали адмінпротокол під час карантину

Мешканка Мелітополя отримала від патрульної поліції адмінпротокол під час карантину за те, що не взяла із собою документи, коли пішла викидати сміття. Про це повідомляє місцева агенція РІА Мелітополь.

Абсурдність протоколу не викликала сумнівів та жінці винесли “усне попередження”.

"...Суд врахував те, що жінка не завдала нікому жодної шкоди. І суд обмежився усним попередженням. Ми ж враховуємо пропорційність порушення та штрафу. А штраф один — 17 тис. грн для всіх", — заявила суддя-спікер Лілія Дараган.

Про те, наскільки адекватно діяли мелітопольські поліцейські, свідчить статистика. З 631 матеріалу, що надійшов до суду, розглянуто 489, повернено 15. За результатами розгляду – штраф застосували до чотирьох порушників. У 388 випадках судді обійшлися усним попередженням. Закрито справи у зв'язку з відсутністю складу адмінпорушення у 87 випадках.

Читайте також: У Раді закликали поліцію штрафувати українців за неправильне носіння або відсутність масок

Раніше повідомлялося, що за порушення режиму носіння захисних масок та карантинних правил у київському метрополітені з початку 2021 року склали 2437 адміністративних протоколів. Левова частка протоколів закріплена саме за «антимасочниками».