UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під Рівним протестуючі перекрили трасу Київ-Чоп і вимагають скасування "карантину вихідного дня"

На цьому тижні в Рівному посилювати карантин не збираються.

© Національна поліція України
© Національна поліція України

У Рівненському районі на трасі «Київ-Чоп» о 10:30 почалася мирна акція протесту проти «карантину вихідного дня». Дорогу в районі села Біла Криниця перекрили десятки протестуючих, повідомляє прес-служба поліції.

Близько 70 учасників акції безперервно рухається пішохідним переходом. За результатами переговорів з поліцейськими, вони періодично звільняють проїжджу частину і пропускають автомобілі.

"Протестуючим оголосили про кримінальну відповідальність за перекриття транспортних комунікацій. Патрульні поліцейські на вказаній ділянці дороги регулюють дорожній рух", - йдеться в повідомленні поліції.

В Україні карантин вихідного дня вводять з 14 листопада, проте в Рівне рішення про посилення карантину візьмуть орієнтовно 16 листопада.

Раніше карантин «вихідного дня» відмовився вводити Львів. Мер міста Андрій Садовий анонсував позов Львівської горради до уряду.

Мер Слов'янська Вадим Лях також заявив про те, що місто не вводитиме карантин «вихідного дня» на вимогу Кабінету міністрів. На його думку, таке рішення повинно прийматися на місцях.

Нагадаємо, 10 листопада Кабмін прийняв рішення про введення "карантину вихідного дня", який попередньо, буде діяти три тижні.

В рамках карантину «вихідного дня» кафе, ресторани, бари та інші заклади громадського харчування не можуть приймати відвідувачів. Дозволено працювати тільки «на винос». Крім того, в зазначений період заборонено роботу ТРЦ і інших розважальних центрів. Заборонено роботу спортзалів і фітнес-центрів.

Заклади культури також не працюватимуть, винятком стануть лише суб'єкти господарювання, що займаються кіновиробництвом. Заборонено роботу підприємств господарської діяльності та побутового обслуговування.

Працювати у вихідні зможуть закладу торгівлі, 60% площі яких займають продуктові магазини. Також будуть працювати аптеки і магазини веттоваров.

Заборона на роботу не буде діяти для автозаправок, але у них закриють зони харчування. Також уряд дозволив працювати закладам, які надають фінансові або ремонтні послуги, послуги інкасації та перевезення валютних цінностей. Чи зможуть працювати і оператори поштового зв'язку.