UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під Радою зібралась група прихильників і противників Савченко

Між учасниками обох мітингів відбуваються словесні перепалки.

Близько 100 людей зібралися під стінами парламенту через зареєстроване в порядку денному подання про зняття недоторканості з депутат Надії Савченко. Половина людей прийшла підтримати Савченко, інша половина прийшла з вимогою її арештувати.

Як повідомляє "Громадське", здебільшого учасники мітингу - це люди похилого віку. Вони організованими групами прийшли від метро Арсенальна. Ті, хто за Савченко кажуть, що у них є організація щодо підтримки Савченко. Але не назвали її.

Деякі мітингуальники вимагали змін у політичній системі. Між ними періодично відбуваються словесні перепалки.

Комітет Верховної Ради з питань регламенту 22 березня рекомендував парламенту надати дозвіл на зняття недоторканності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

15 березня генпрокурор Юрій Луценко подав до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Надії Савченко.

Савченко підозрюють у причетності до "справи Рубана". Керівника Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана затримали на КПВВ "Майорське" 8 березня. Під виглядом переселенця він намагався провезти на підконтрольну Україні територію партію зброї, захованої у меблях. Його підозрюють у підготовці теракту в урядовому кварталі, атаки на Верховну Раду і вбивства депутатів та інших державних діячів.

Детальніше про політичні мотиви та наслідки цієї справи читайте у матеріалі Станіслава Речинського "Справа "Савченко - Рубана", або Високе мистецтво автогола" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".