UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під Радою відбулися сутички, є затримані і постраждалі

Як заявив Антон Геращенко, внаслідок сутичок два правоохоронці постраждали, дев'ять протестувальників були затримані.

Між учасниками акції під Верховною Радою та правоохоронцями сталися сутички.

Як передає кореспондент інформагентства "Інтерфакс-Україна", протестувальники кидали в бік правоохоронців вибухові пакети та інші предмети.

Повідомляється, що в будівлі Верховної Ради відчутний запах гару.

Правоохоронці намагалися відтіснити учасників акції від металевої огорожі біля будівлі парламенту.

Серед учасників протистояння є постраждалі.

Як заявив з трибуни Верховної Ради депутат від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, внаслідок сутичок два правоохоронці постраждали, дев'ять протестувальників були затримані. За його словами, у бійці брали участь представники партії Міхеіла Саакашвілі "Рух нових сил".

"Тільки що перед Верховною Радою злочинна організація "Рух нових сил" Саакашвілі організувала провокацію. До будівлі Верховної Ради підкотили шини і намагалися їх підпалити. Коли співробітники поліції не дали цього зробити, в них полетіли камені. Два співробітники поліції 15 хвилин тому були поранені, в одного зламана ключиця", - заявив Геращенко.

У поліції Києва повідомили "Інтерфакс-Україна" про те, що мітингувальники намагалися пронести шини, а правоохоронці перешкоджали їм. За попередньою інформацією, 9 осіб затримано, двоє постраждалих.

17 жовтня у Києві біля будівлі парламенту почалася акція "Велика політична реформа". Серед основних вимог: пропорційна система виборів у Раду за відкритими списками, скасування депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду.

19 жовтня громадські організації, що входять до оргкомітету акції "Велика політична реформа", призупинили свою участь у вуличних акціях. Партія Міхеіла Саакашвілі "Рух нових сил", а також прибічники депутатів від "Самопомочі" Єгора Соболєва та Семена Семенченка прийняли рішення залишатися в наметовому містечку і продовжувати мітинг.

Наметове містечко складається з двох частин, одне з них знаходиться на проїжджій частині вул. Грушевського. Ще одне наметове містечко знаходиться в Маріїнському парку неподалік.