UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під Одесою вели масштабну нелегальну розробку надр, що заподіяла збитків на 100 мільйонів гривень

СБУ зупинила незаконний видобуток піску.

© СБУ
© СБУ
© СБУ

У Біляївському районі Одеської області Служба безпеки України задокументувала масштабну незаконну розробку надр. За попередніми оцінками фахівців, протиправна діяльність завдала державі збитків на більш ніж 100 млн гривень, повідомляє прес-служба СБУ.

Як пояснили у відомстві, місцева приватна комерційна структура організувала видобуток піску. Ділки отримали офіційну ліцензію і почали добувати пісок на площах, які значно перевищують розміри ліцензованих майданчиків. Здобуту суміш продавали місцевим приватним фірмам в обхід податкового законодавства.

"Під час слідчих дій правоохоронці виявили вантажівки і екскаваторної техніки, задіяні на нелегальних роботах. За попередніми оцінками фахівців, в результаті протиправної діяльності державі завдано збитків на більш ніж 100 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки в офісі фірми і за місцем проживання фігурантів та вилучили комп'ютерну техніку і бухгалтерію з доказами їх незаконної діяльності.

Суд наклав арешт на 12 одиниць спецтехніки. Вирішується питання про такому ж кроці щодо іншого майна підприємства міста і особистого майна директора.

Читайте також: Кримський содовий завод незаконно видобував корисні копалини — прокуратура

Раніше СБУ виявила незаконний видобуток піску в промислових масштабах в Коростишівському районі Житомирської області. Загальна сума збитків, завданих державі, становить понад 200 млн грн. Пісок добували без дозвільних документів, використовуючи при цьому важку Екскаваторна техніка.